ACTIVITATI OPTIONALE - BALET


Baletul este o forma a dansului care se exprima prin miscari precise ale corpului, bazandu-se in special pe aratarea unor linii estetice ale acestuia.


Dansul le poate dezvolta copiilor foarte multe abilitati, indemanari si deprinderi de disciplina. Cand invata balet, copiii isi perfectioneaza coordonarea miscarilor si isi imbunatatesc flexibilitatea. De asemenea, baletul sporeste forta corpului, dezvolta concomitent toti muschii si in acelasi timp le confera copiilor o tinuta a corpului eleganta si dreapta.


Pe langa beneficiile fizice atribuite oricarui tip de miscare ritmica, baletul ii invata pe copii de mici sa faca parte dintr-o structura organizata, sa urmeze indicatii, sa respecte anumite reguli, sa se respecte pe ei insisi si pe ceilalti si le sporeste increderea in sine.


Scopul baletului practicat de la varste cat mai fragede nu este de a pregati copilul pentru un viitor in baletul practicat de profesionisti. Pe langa faptul ca i se asigura miscarea si o buna dezvoltare fizica, vocabular imbogatit, dobandirea unor capacitati diferite de a povesti, initiativa si imaginatie, profesorul va folosi metode care nu vor plictisi copilul ca face aceleasi lucruri mereu.

Activitati