ACTIVITATI OPTIONALE - MICII CERCETASI


1. Introducere in cercetasie - informatii generale despre cercetasi.
2. Sa invatam copiii sa iubeasca natura si sa o respecte
3. Ce bine este sa fim o echipa ! sa invatam copiii sa lucreze in echipa, sa se ajute intre ei, sa aiba onoare si cuvant.
3. Imnul cercetasilor si inscriptiile cercetasilor: insigne internatinale, insigne nationale, insigne locale si specifice ramurilor de varsta.
4. Materiale cercetasesti: rucsac, cort, harta, noduri, foc- ateliere practice in cadrul carora copiii vor invata tehnici simple de supravietuire specifice cercetasilor, cum ar fi noduri din sfoara, aprinderea unui foc, orientarea dupa soare (umbra) si stele, orientarea dupa directia vantului, urmarirea unui traseu alcatuit din indicii dinainte stabilite.
5. Activitati creative: desen, pictura, colaj, muzica, creare de povesti si scenarii noi, activitati cu continut creativ in cadrul carora copiii sa-si dezvolte spiritul creativ si sa evolueze personal prin joc si arta.
6. Activitati de orientare si coordonare: organizarea de activitati de tipul "treasure hunt", cu traseu simplu si cu obstacole si indicii, la finalul carora se vor acorda diplome si premii pentru copii.

Activitati